Späť HK DIRECT BYTČA 

Vtáčnik - marec 2005
V hlavných úlohách: Janko Bušfy as. Janko, Vlado Vričan as. Láďo, Ľuboš Kadaši as. Kaďo, Andezit as. to o prečo sme tam išli & kopa železa
text: Kaďo
         
Museli sme vstávať neskoro v noci až o piatej ráno, ale za to to stálo. Bolo to pre nás zahájenie sezóny. (Pre mňa po dvojročnej interupcii).Cesta z Bytče trvala asi dve hodiny. Dostat sa pod skalu bol menší problém ako v Súľove a hlavne kratší menej strmý.

Prvá cesta v roku bola Stredná. Pekná trojdĺžková cesta až na vrch skál. Trvalo nám tri hodiny kým sme ju vyliezli a zlanili, kedže sme boli traja. Skala sa pomaly počas dňa začala zohrievať na prevádzkovú teplotu neskôr až na telesnú. Nakoniec sme skončili všetci v krátkych tričkách. Dosť nečakané na to že doma sme sa ešte brodili snehom.

Potom ešte pár pekných ciest na prvom druhom alebo treťom konci lana a nasledovala najkrajšia časť dňa, a to nášteva tunajšieho kultúrneho zariadenia zvaného ľudovo Krčma.(Dole kopcom cez potok po lávke, doprava po ceste hore kopcom asi 150 metrov. Kčma je naľavo a v chádza sa zpredu.)

Celkový dojem je: * * * * z 5 =Spokojnosť. Jednu * odoberám za to že som už liezol v Súľove, za to ako je to odistené a za tie nekontrolovateľne padajúce meteority, kôli ktorým som musel mať na hiave tú žaluďovku (viď.foto).