Späť HK DIRECT BYTČA 

Západné Tatry - Žiarska dolina - deň pred Silvestrom 2006

-- Jano Búšfy -- 5.1.2007 --

Niekedy pred vianocami sme sa s Láďom dohodli, že možno medzi sviatkami pôjdeme do Tatier. Dokonca účasť na turistickej expedicii sľúbili aj ďalší... Lenže počasie bolo veľmi premenlivé. Tak nakoniec sme v piatok časovali formu na turistike - hrebeňovke v Súľove (spolu s Danom a Mirom), ale v sobotu ráno 5:00 sme naozaj vyrazili z Bytče do Západných Tatier - Žiarskej doliny (teda len Láďo a ja). Ostatní, ako obvykle, neprejavili záujem - asi každý mal niečo dôležitejšie...

Počasie nehlásil ani pán doktor Iľko príliš vynimočné, a tak sme si nerobili ani veľké ilúzie, ani veľké plány. Polooblačno, oblačno ... až do Ružomberka to bola skutočne pravda - hmla, sychravo a mokrá zima derúca sa pod kožu... Ale zrazu pri Liptovskej mare sa počasie úplne zmenilo na absolútne jasno a bez jediného oblaku!

Ráno sme boli v Žiarskej doline úplne sami a až do výšky 1700m bola priam "letná" teplota. No nad touto výškou už bolo počasie zimné, 50 cm snehu a fúkal ostrý vietor. Za pomoci veľkéj vnútornej sily a mačiek sme vystúpali na susedný vrchol Baníkova - Príslop 2142m, Na vrchole bolo fantasticky a Láďo nafotil skvelé fotografie - budú čoskoro na webe.

Večer o 18:00 už sme boli na "Hrebeňofka party" v Kotešovej...

fotografie


foto z mobilu