Späť HK DIRECT BYTČA 

Preteky v Banskej Bystrici

-- Juro Klimo -- 3.3.2007 --

Všetci, ktorý sa zúčastňujú pretekov to dobre poznajú. U mňa sa to už stáva pravidlom, že ma od finále delí len krôčik. Tak tomu bolo aj ma týchto pretekoch. Kvalifikácia pozostávala z dvoch ciest a štyroch bouldrov. Liezo sa šílom Flash. Cesty boli pekné vyrovnané línie. Tie sme až na pár výnimiek vyliezli všetci. No a rozhodovali bouldre. Mne osobne sadli druhý a tretí tieto som dal na prvý pokus. V prvom som nepochopil fintu, takže som ho dal až na druhý pokus. Štvrtý boulder bol cez záludné obliny od Pilku tento som nedal. Pri treťom pokuse som padol spod topky a to rozhodlo. Plný bodový zisk bol 120 a do finále bolo treba minimálne 118 bodov. Postupovali 13. Ja som nazbieral 115, takže som skončil 15. Chlapov bolo celkove 42.

Finále pozostávalo z dvoch bouldrov a jednej cesty. Ženské finále vyhrala Zuzka Čintálová, druhá bola Katka Fickuliaková, ktorá finálovú cestu síce vyliezla, ale po časovom limite. Medzi mužmi dominoval Marek Repčík, druhý bol Paľo Lofay a tretí Ondro Švub.

Po skončení pretekov sme si mohli finále vyskúšať. Dal som oba finálové bouldre. Cestu som už vyskúšať nestihol.

Ešte sa chcem poďakovať Jirkovi Švubovi a jeho rodine, ktorá sa počas celých pretekov starala o našu pohodu a aj žalútky.