Späť HK DIRECT BYTČA 

Krásny víkend na Vtáčniku

-- Juro Klimo -- 10.3.2007 --

Dňa 10. a 11. marca podnikla úzka skupinka ľudí zo slávneho klubu HK Direct Bytča výjazd do známej andezitovej oblasti Hrádok pri dedinke Kamenec pod Vtáčnikom v zložení: Jozef Augustín, Janko Bušfy a moja maličkosť. Do štvorice sa k nám pridal Gabo zo Šamorína, ktorý je externým členom nášho super klubu.

Pod skalu sme sa dostali okolo 11 hodiny. Celú noc pršalo a tak sme museli ešte dve hodinky čakať, kým vykuklo slniečko. Nedočkavo sme sa naviazali na lano a hurá ideme na to. Ja som si vybral peknú platňovú cestičku Psycho za 6+. Chlapi vedľa nás si vybrali Fitfirit 5+. Druhá cesta Špina 7+ ma prijemne prekvapila a dobre som si zafučal. Paráda. Treťou a poslednou cestou boli Be-be-betónové stĺpiky 7+. Druhá dvojka liezla Strednú 5+. Slniečko pri zlaňovaní už zapadalo a tak sme sa pobrali do chaty. Večer strávime v družnej debate pri pivku a Jožkovej výbornej slivovici.

V nedeľu sme sa prebudili do chladného rána. Po výdatných raňajkách sme opäť očakávali slniečko, ktoré vykuklo okolo 10. Dal som si záväzok, že druhý deň skúsim dačo ťažšie. Po dlhom rozhodovaní s Jankom vyberáme Oči puči 7.Zapínam zlaňák a začínam chápať, prečo ma to na skalách tak baví. Pripravujem sa na môj najťažší počin výjazdu Aperitív za 8. Po veľkom boji som hore. Nechám sa spustiť a vychutnávam si prelez. Chlapi vedľa lezú pekné cesty za 5. Tesne pred odchodom stíham preliesť krátku cestu na dorážku Peep show 7. Balíme a vraciame sa domov. Všetci konštatujú vydarený výjazd.

JirkoK.

Moje OS prelezy: Aperitív 8, Be-be-betónové stĺpiky 7+, Špina 7+, Oči puči 7, Peep show 7, Psycho 6+.

fotografie


Juro Klimo