Späť HK DIRECT BYTČA 
     
Malý Ošarpanec, Puškašova cesta 7 (29.6.2008)

Text: Jozef Balala (písať pomáhala: Natália Kopčoková)

Tak som konečne vyrazil tohto roku do Tatier aj s mojim spolulezcom Janom. Hneď ráno som zase zahviezdil keď som si budík nastavil namiesto 02:30 na 04:30, tak áno 04:30 je naozaj pol tretej. Ešte že mamička počula vrčať auto a prišla ma zobudiť. Normálne som sa jej zľakol, lebo sa mi zase snívali fantazmagorické sny o bývalých frajerkách a sekáčikoch na lad. Upozorňujem, že sekáčík som mal v ruke ja.

Cesta autom prebehla bez problémov ale cesta pod kopec bola dlhšia ako som čakal. Našťastie prebehla tiež hladko. Pod stenu sme dorazili o 09:00 aj s vodopádom nad hlavami. Po krátkej príprave sme začali liezť.

Prvá dĺžka bola celkom slušná, vraj za 4, len nechápem prečo som to musel potom s batohom na druhom konci hákovať.
Druha dĺžka bola sľúbená 7, krásne lezenie v kútoch a nádherných špárach. Škoda len že som to nedal OS, lebo v kľúčovom mieste som náhle prudko odsadol, zas budem musieť o radu požiadať klubového psychológa. Potom dal Jano 2 dĺžky naraz, hlavne štvrtá 6+A0 bola pekná. Dal to voľne.

Potom sme prehodnotili vodopád nad hlavami a rozhodli sa pokračovať na vrchol. Tri zostávajúce dĺžky už bolo ľahké lezenie v krásnych platniach. Aj zlanenie nám dnes prebehlo bez problémov. Nakoniec sme boli radi že nesvietilo slnko, lebo len čo sme sa dotkli zeme, začalo a začalo byt aj celkom teplo.

Po zbalení lezeckých rekvizit nasledovala len nekonečna cesta suťoviskom cez dolinu na Popradské pleso. Tam sme si dali ešte cesnakovú polievku ktorá cesnak asi ani nevidela - hlavne že stala 45 Sk. Cestou od plesa na parkovisko k autu sa prejavil naplno tzv. Paštinský efekt. Za každou zákrutou nasledovala nová zákruta ktorá tam ráno určite nebola. Domov sme došli bez nehody a tak sa skončil ďalší výlet v Tatrách.
 
Malý Ošarpanec


Jožo v kľúčovom mieste