Sezóna 2013 bola pre Stanka úspešná ako po skalolezeckej stránke, čo do prelezených ciest na skale, tak po pretekárskej, kde sa umiestňoval na popredných miestach.

Na skale v druhej polovici roka sa mu obzvlášť darilo vo Višňovom, kde, ako sme už spomínali, v jeden deň vyliezol Anakondu 10+ (najdlhšiu cestu v oblasti) a potom Kobru 11-. Neskôr ešte pridal Lietajúcu rybu 10+/11- na Súľove.

Na jeseň bol na klasickom jesennom výjazdíku v Ospe, kde prvý deň vyliezol Strelovod 8c (11-) a tretí deň Kaj ti je deklica 8b+ (10+).

Potom prišlo obdobie pretekov v rámci Slovenského pohára. V Banskej Bystrici – Brutal cup – vyhral (čo obhajuje slabou konkurenciou :-) Potom v Považskej Bystrici po taktickej chybe skončil piaty. A nakoniec v decembri boli Majstrovstvá SR v Bratislave, kde skončil tretí (všetko to boli preteky v lezení na obtiažnosť), čo mu celkovo vynieslo tretie miesto v rámci hodnotenia Slovenského pohára 2013!

No a teraz po Vianociach bol na týždňovom výjazde v slovinskom Ospe, kde sa venoval skôr dlhším cestám. Celkom rýchlo vyliezol 30 metrovú Pikovu dámu 8b (10) a potom nádherné 40 metrové Millenium 8b+ (10+).

Celkom dobrý štart do roku 2014, nemyslíte?

Gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspešných prelezov a umiestnení.

 

MAJSTROVSTVA SLOVENSKA 2013 MAJSTROVSTVA SLOVENSKA 2013 MAJSTROVSTVA SLOVENSKA 2013

SLOVINSKO - Osp - Millenium 8b+ (10+)
SLOVINSKO – Osp – Millenium 8b+ (10+)
Stano Klimo skončil na 3.mieste v rámci Slovenského pohára 2013!