Po jarnom rozlezení sa mi podarilo za neprestávajúceho dažďa vyliezť dňa 17.4.2015 v Turí nový boulder. Jedná sa o sid start k bouldru Jarná únava. Je to prvý prelez a klasa je francúzskych 8A.
Na druhý deň som sa presunul na Končitú. Tu som po dlhom boji preliezol najťažšie 7C Končitej od Stanka. Boulder sa volá Ideál a bol to jeho tretí prelez. Skúšal som to mnoho dní.

V utorok sme s Kmeťom a partičkou vyrarili na Vlnu na Maníne. Na jeseň som tu odvŕtal v najväčšom strednom bruchu samostatný, logický dolez k už existujúcim ľahším cestám. Jedná sa o spojenie ciest Pláž 10- a Finále 9 so samostatným dolezom stredom platne. Keďže je to mix ciest, tak som  tento projekt nazval Šejker. V najlepšom pokuse som spadol krok od zlaňáku. Nevadí, do soboty (rozumej, keď so dostal doma priepustku) a pre kľud v rodine som si sal oddych.
Poobede sadám do auta. Na vlne ma už čakajú Frenky a Paľo Macúš. Rozliezam sa, ale akosi nič moc to dnes nie je. Zlaním do cesty, rozvešiam expresky a čakám na chladnejšie podmienky. Dávam prvý plnotučný pokus, ale chyba v spodnej ľahšej pasáži (rozumej 9+/10-) zastavuje moje nádeje. Hodinku a pol pauza a začína sa výrazne ochladzovať. Spodnú pasáž preliezam s rezervou. Predcvaknem si istenie a zliezam do oddychu. V hlave mi beží: „Juro, veď je to len 10 krokov za bouldrových 7B+ a si v zlaňáku“. Vyrážam, v strede bouldra ma udrží len brutálna sila + božie šťastie a som v kroku, kde som minule padol. Ten zo šťastím preliezam a držím madlo. Ale čo to neviem nohami ukročiť na lištu vľavo! V pravej ruke mám madlo v ľavou sa odtlášam z oblinky na trenie. Neviem čo mám spraviť, tak sa odrazím z oboch nôh a oblúkom doľava náhodne nakopnem spomínanú lištu. S revom mne vlastným zapínam zlaňák a Šejker za 10 je na svete. Tak si dávam deň po meninách pekný, dodatočný darček. Frenky, ktorý ma istí nechápe, že som pri tom nakopnutí nespadol a gratuluje mi. Je to moja najťažšia vylezená cesta na Maníne, aj keď kúsok napravo mám ďalší, samostatný, kratučký, (rozumej 3 nity) Megaprojekt minimálne za 10+, tak ak Boh dá snáď nabudúce.
Majte sa pekne. Váš Juro:)

Novinky od Jura Klima