Podarila sa nám ďalšia pekná túra na lyžiach, tentokrát sme nakukli do Mengusovskej doliny a oňuchali sme prvý výrazný žľab v Popradskom hrebeni.

V štrbine sme sa učupili tesne pod slušným prevejom visiacim nad Dračou dolinkou. Túra vyložene z pohodových. V čase keď prví už škrkocú dole vymrznutou dolinou, my ešte sedíme na kofole na Popradskom plese. Mňa už ale trhá, lebo slnko praží o stošesť a na terase hotela mi je dlho. Takže rýchlo hore, ale o to viac pohody pri čakaní na odmäknutie. Aj dobre, že sme nešli skôr. Cestou nahor sme ešte dávali prednosť kamzíčej rodinke, pauzička aj prišla vhod. Tyčinkové obžerstvo po výstupe sľubovalo silu v stehnách.

V mieste žľabu, kde dopoludnia zasahuje tieň, sme sa trošku obávali vymrznutej ľadovej stopy. Tá naznačovala, že každý deň sa tu po oteplení šúchajú dolu splazíky. Zjazd však odhalil, že taktika svačiny nad kľúčovým miestom bola správna a vyleštená dráha bola pekne zmäknutá. Zároveň na nás nič nekydlo a zjazd sme si užili s patričným ujúkaním.

 

Nižná Popradská štrbina