Pekné jesenné počasie mi nedalo nenavštíviť moju „rodnú hrudu“ – Hrádok. Pre domácich – LOM ?.

Keďže sa medzičasom vyskytol nový lezecký kontakt, hneď som to využila a s Andrejom vyrážame dobývať andezitové platne. Teda – najmä on, ja len ako zodpovedný istič, ktorý sa snaží  ho nasledovať v hrádockých viacdĺžkach. Na rozlez Len tak 6+ s nechutným nástupom, a hneď na to  – „poďme do Lulovej“. Ja nevedomky súhlasím. Prvá dĺžka  – nádhera, ale čo nasledovalo zo štandu.. pre mňa ťažký boj v previsnutej platničke, ktorú som napokon zdolala technicky A0.. Po zostupovke dáva Aďo Jerguša OS, ja len po prvý štand, nakoľko sa mi nechcelo bojovať v nechíkových lištičkách. Na záver este  Dušičky za 7  a ideme domov.

Na sviatok Všetkých svätých je stále výborné počasie, tak ešte dávame jedno jesenné kolo. Začíname hneď skraja víkendovou Sobotou-nedeľou, ja pokračujem v Namasté. Hitom dňa je Dvojšpára (Starecká) za 7-. Ale 7- leziete celých 80 metrov (2 dĺžky)!  Som úplne šťastná, lebo ju preliezam za Aďom bez oddychu, čiže štýlom ROTKREUZ  (voľné prelezenie cesty bez pádu  s horným istením, ako hovorí terminológia) pre viacdĺžky, čo sa mi doteraz ešte nepodarilo. Nadobudnutá vytrvalosť z LA SKALY sa zúročuje, asi na starosť silniem ?.  Po kávičke Aďo ešte úspešne bojujep v Be-be-tónových stĺpikoch, ja opäť len do prvého štandu ( hrádockých 7+  – to je už na mňa moc..).

Aj keď predpoveď počasia moc nevyšla a inverzia zaspala niekde na vrchole Vtáčnika, bolo super a už sa tešíme na prvé jarné slniečko, ktoré vyhreje tento úžasný andezitový masív pre naše pršteky.

Jesenný Hrádok