Čo takto spestriť si čas vianočný účasťou na lezeckých pretekoch? HK Manín tradične organizuje Štefanské preteky – ako ináč – 26.12.  Tak sme si poniektorí povedali: “A prečo nie?  Bude sranda!“  A veru aj bola.. ?

Piati členovia klubu  ( Janko, Dada, Heňa, Paťa, Vajco) plus jeden adoptovaný (Janči) súťažili, a minimálne take isté množstvo členov bolo ako podporný tím + dokumentaristi.

Súťažilo sa vo dvojiciach. Cieľ bol získať čo najviac bodov za prelezené cesty plus v každej bola kvízová otázka, za ktorú bolo možné po správnej odpovedi získať, ale po nesprávnej odpísať ďalšie body ( veľká vďaka, podporný tím ? )

No a záverečný bonus 10 bodov bol za požitie buď veľkého piva alebo pohár vareného vína, samozrejme až po odstrojení. To bola asi najväčšia obeta…

Suma sumárum – Janko Bušfy s Jančim Krajčíkom obsadili 3. miesto v kategórii MUŽI, no a Dada s Heňou vyhrali ženskú kategóriu. Tie žiaľ boli ukrátené o fľašu šampanského, ktorú organizátori ( omylom? ) dali do detskej kategórie… ? No dostali prísľub, že o rok sa to isto nestane.

Takže – “Dada, o rok s tebou počítam, bude aj šampanské!! “ ?

Štefanské preteky 2022